Tijd en aandacht voor uw gezondheid. Terug naar Medsen

Nieuws vanuit Ceban Pharmaceuticals

Nieuws vanuit Ceban Pharmaceuticals

Breda, 8 april 2024.

Ceban Pharmaceuticals is verheugd mede te delen dat een overeenkomst is bereikt voor een overname door Medios, een toonaangevend Duits bedrijf dat actief is in gespecialiseerde farmaceutische oplossingen. Ceban Pharmaceuticals is het bedrijf achter Medsen Apotheek en Ceban HomeCare. De overname heeft voor patiënten in Nederland geen gevolgen.

Beide partijen profiteren van elkaars expertise op de markt van het voorbereiden van (gepersonaliseerde) medicatie en andere farmaceutische oplossingen. De overname biedt ook mogelijkheden voor Ceban om het netwerk en de expertise van Medios te benutten.

Jeroen van der Hamsvoort, CEO van Ceban Pharmaceuticals, benadrukt de kansen die deze overname biedt voor Ceban Pharmaceuticals: “De strategie van Medios sluit naadloos aan bij onze internationale strategische ambities. Hun sterke relatie met grote farmaceutische bedrijven zal ons in staat stellen om te profiteren van een solide toeleveringsketen, uitstekende productbeschikbaarheid en verschillende inkoopvoordelen.”

Matthias Gaertner, CEO van Medios, geeft aan hoe belangrijk deze uitbreiding naar de Nederlandse markt is voor Medios: “De overname van Ceban is een belangrijke mijlpaal in onze Europese uitbreidingsstrategie. Met haar positie als marktleider in Nederland en groeiende marktposities in België en Spanje is Ceban uitstekend gepositioneerd voor verdere groei en zeer winstgevend. Via ons gevestigde Specialty Pharma platform in Duitsland creëren we ook cross-selling mogelijkheden en synergie bij inkopen. Bovendien biedt de portfolio van Ceban een strategische diversificatie van onze activiteiten, terwijl we aantrekkelijke groeimarkten aanboren. Al met al is dit echt een transformerende transactie voor Medios.”

De overname is onderhevig aan de goedkeuring van regelgevende instanties. De formalisering van de verkoop zal daarom naar verwachting in het tweede kwartaal van 2024 plaatsvinden.

Over Ceban Pharmaceuticals: 

Ceban Pharmaceuticals is gevestigd in Breda en bereidt (gepersonaliseerde) medicijnen en andere producten voor ziekenhuizen en apotheken (ook wel ‘compounding’ genoemd). Ceban Pharmaceuticals voorziet ruim tweehonderd ziekenhuizen en 3300 apotheken van geneesmiddelen. Via Medsen Apotheek biedt Ceban Pharmaceuticals zorg aan in de vorm van 23 apotheken in Nederland. Via Ceban HomeCare biedt Ceban Pharmeuticals de toediening van medicatie aan huis aan door BIG-geregistreerde verpleegkundigen.

Over Medios:

Medios levert geneesmiddelen en bereidt patiëntspecifieke therapieën voor. Het bedrijf is gevestigd in Berlijn en is het eerste gespecialiseerde farmaceutische bedrijf dat beursgenoteerd is in Duitsland. Zie voor meer informatie: www.medios.ag.

Voor vragen en opmerkingen: info@cebanpharma.com (of telefoonnummer 076-5720910)